פשתן טחון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
נשלחתי אל דיאטטנית בגלל סוכר 119 וכולסטרול מעט גבוה. אני מטפלת בבעיה בצורה טבעית ומצליחה היטב. היא יעצה לי להשתמש גם בפשתן טחון, 1.5 כפיות ליום ביוגורט. למה מועיל פשתן טחון, כמה כדאי לקחת ליום אם בכלל, וכיצד ניתן לנצלו בדרך הטובה ביותר? האם הוא מסייע גם לסוכרת וכולסטרול או לפחות למניעתם? תודה
יהודית שלום! את השאלות האלה כדאי כמובן לשאול את הדיאטנית המטפלת שלך. זכותך כמובן להבין למה ממולץ לך פשתן... אני מניחה שהומלץ לך בגלל חומצת שומן אלפה- לינולנית שיש בפשתן. יש סיבה לדעתך לא לסמוך על המינון ודרך השימוש שהומלצה לך? לגבי האפקט על הסכרת - הסיבים שבפשתן יכולים לסייע. לגבי האפקט על בריאות כל הדם - חומצת שומן אלפה-לינולנית יכולה לסייע להפחתת הכולסטרול וה - LDL. בברכה, נועה
נועה שלום, אין לי כל סיבה לפקפק בהוראות שניתנו לי. סתם כך רציתי לדעת האם נכון הדבר שאחסון בלבד במקפיא אינו מסייע לשמור על תכונות הפשתן? בעיקר בכל הנוגע להשפעה על הבריאות הכללית של הדם? הכולסטרול וכן הלאה? תודה, יהודית