ערכי HDL וחומצה אורית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/07/2005 | 14:58 | מאת: תמי

בבדיקת דם שעשיתי לאחרונה התקבל ש - HDL 54 (נמוך מהנורמה), וחומצה אורית 7.7 (גבוה מהנורמה). רציתי לשאול האם יש סכנות בערכים הללו, האם יכול להיות שזה נובע ממזונות שונים? האם צריך לטפל בזה ואם כן אז איך?

לקריאה נוספת והעמקה

תמי שלום! לא ציינת את גילך אבל ערכי ה - HDL כולסטרול שלך תקינים. ההמלצות כל הזמן עולות אבל הערך הזה מאוד קשור ב - LDL כולסטרול אותו לא ציינת. לגבי חומצה אורית, זהו תוצר פרוק של פורינים (חומרים המצויים במזונות רבים). שוב לא ציינת את גילך, הוא יכול להשפיע על עליה מסויימת וזה עדיין נחשב נורמלי. פני לרופא שלך, אם מדובר במצב של היפראוריצמיה זה יכול להוביל לאבנים בכליה או מחלת פרקים. במידה ומדובר במקרה כזה, יש מקום לייעוץ תזונתי להפחתת מזונות המכילים פורינים מהתפריט. בברכה, נועה

13/07/2005 | 17:41 | מאת: תמי

לנועה שלום רב! ערך ה- LDL הוא 151.6, וה- HDL הוא 54 וכתוב שהוא נמוך. בנוסף על אותו הדף רשום cholesterol/HDL 4.1 והוא גבוה במעט (לפי מה שכתוב). 1. האם תוכלי לומר לי מה זה אומר ומה המאכלים שעלי לאכול על מנת להעלות את הכולסטרול הטוב? 2. בהתיחס לתשובתך לגבי חומצה אורית, הייתי רוצה לדעת מהם המאכלים מהם כדאי להמנע ואילו לאכול על מנת להוריד את ערך החומצה. אני בת 53. תודה, תמי

מנהלי פורום תזונה קלינית