שאלת יציאות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם מזון או חלקי מזון שיוצאים שלמים בקקי הם לא בריאים? או שפשוט אינם תורמים כל ערך תזונתי? הכוונה לדברים כמו תירס, קליפות עגבניה מטוגנת, מיני גרגירים וזרעונים על לחם וכו'. השאלה היא האם הגוף דוחה אותם ולפיכך הם יוצאים שלמים, האם אצל כל אחד זה אחרת והאם כדאי לפיכל לא לצרוך אותם. תודה וסליחה על הכיוון הקצת מגעיל
דנה שלום! אני חייבת לשאול, יציאות של מבוגר או ילד/פעוט/תינוק? בעיקרון, מזונות שלא מתעכלים באופן מלא, אינם יכולים להיספג במעי הדק ועל כן מופרשים בצואה. מבוגר אמור לעכל את כל המזונות שציינת. אצל תינוקות/פעוטות המערכת עדיין לא לגמרי בשלה מבחינת תפקודה ולכן ניתן לראות מזונות אלו ביציאות. לעיתים, גם אצל מבוגרים, כאשר יש מעבר מהיר של המזון במערכת העיכול (עד כדי שלשול) שיכול לנבוע ממחלה, זיהום או טיפול תרופתי, העיכול נפגע ואז תתכן הפרשה המכילה חומרי מזון שלא עוכלו עד הסוף. מקווה שקיבלת תשובה לשאלתך, בברכה, נועה