חומוס עוד דבר קטן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/07/2005 | 15:33 | מאת: חנה

כ -250 - 300 גרם חמוס (בייתי שעושים שם) ( כ- 2 כפות הדשה גדושות כף הגשה גדושה של פול כ 150 - 200 גרם (זה קצת סמיך יוצא כי זה מבושל במין סיר לחץ) מעט טחינה כמו של פאלאפל (נוזלית) ושמן זית -- אפשר לבקש לשים קצת) ביצה קשה ופיתה האם הערכה הקלורית שנתתם מיתיחס לזה -- וכולל הפיתה והביצה ?? ואיך זה מיסתדר עם כמות הקלוריות של החומוס שרשום שחומוס שקונים בסופר?? איך יתכן שארוחה טובה ויחסית בריאה עושה כל כך הרבה בעיות כאשר מתחילים לחשב קלוריות מי שלא יודע קלוריות יוכל את הארוחה הזו וידע שהוא אוכל בריא וטוב ואני לא חושבת שישמינו מזה כארוחת צהרים נ אז מה קורה כאן תודה

חנה שלום! את מפתיעה אותי. לא נראה לך הגיוני שזה מזון עשיר קלוריות? הצריכה הקלורית הממוצעת של ישראלי היא מעל 3000 קלוריות! חומוס ומזון מהיר אחר הם הסיבה לכך. כמעט ואין מנה של מזון מהיר שמכילה פחות מ - 800 קק"ל. יחד עם זאת, כפי שליטל ציינה, חומוס הוא מהיר אך לא ג'אנק, באופן כללי כל המרכיבים בריאים. יש בעיה עם הכמויות. חומוס טרי וביתי לא נשמר תקופה ארוכה. מרכיביו הטבעיים מסייעים במעט לשפר את אורך חייו, רובם על בסיס שמן. בואי נפרק את החומוס למרכיביו: חומוס גרגירים, טחינה גולמית, שמן זית ומיץ לימון. אין לנו כל דרך להעריך את תכולת הקלוריות אלא אם נקבל את המתכון. היחסים בין המרכיבים הללו משתנים ממתכון למתכון. אני מקווה שאת מבינה שככל שיש יותר טחינה ושמן זית, התכולה הקלורית עולה. בחומוס תעשייתי אפשר לשפר את אורח חיי המדף לא רק באמצעות שומן אלא גם באמצעות חומרי שימור אחרים. מסיבה זו הוא יכול להיות קצת פחות עשיר בקלוריות. בד"כ גם קצת פחות בריא כי לא תמיד עשוי עם שמן זית אלא שמנים פחות מומלצים. וכן, בחישוב כללנו את הפיתה והביצה. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית