רגישות ללקטוז
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אובחנתי עם רגישות ללקטוז רק בסביבות גיל 40. היו תקופות שאכלתי הרבה גבינות ללא כל בעייה. מה יכול לגרום להתפרצות של חוסר הסבילות ללקטוז? היתה תקופה שעשיתי את הדיאטה של ד"ר חרמון - בה אכלתי רק גבינות במשך שבוע ויותר. האם התפרצות אי הסבילות יכולה להיות בהקשר זה?
שלום לך! את הלקטוז מפרק אנזים בשם לקטאז הממוקם ברירית המעי הדק. אבולוציונית הוא קיים שם כדי להתמודד עם הלקטוז שבחלב האם. בחלק מהאוכלוסיה, הפעילות שלו יכולה לפחות ככל שמתבגרים. היא יכולה גם להפגע בתגובה לשלשולים (מכל מיני סיבות - אנטיביוטיקה, זיהום חיידקי או ויראלי, מחלה כרונית). ידוע על אוכלוסיות בהם מבחינה גנטית קיימת בעיה בתפקוד האנזים, למשל אפרו-אמריקאים. אולי זה הגיל או בגלל מחלת שלשולים. במקרה של בעיה, מנה"עודפת" של לקטוז יכולה לגרום לסימפטומים אך היא לא הסיבה. בכל מקרה ככל שאוכלים מוצרי חלב קשים יותר (המכילים פחות נוזלים) כמו גבינות חצי קשות וקשות, לא צריכה להתעורר בעיה של אי סבילות. בברכה, נועה