קומדין-ויטמין K- מאכלים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
עיינתי ברשימת המאכלים ותכולת ויטמין K שהעברת לעמוס. ראיתי כי בטופו ,למשל , יש מעט מאד ויטמין K . ראיתי כי במשקאות חריפים אין בכלל ויטמין K . גם מאכלים שונים שאינם מומלצים למטופלי קומדין , יש מעט ויטמין K . מתוך זה ניתן להבין כי פרט לויטמין K יש משפיעים נוספים על רמת INR . האם ניתן לקבל אתר נוסף בו ניתן ללמוד על הגורמים המשפיעים. מענין אותי למשל אם בירה שחורה מותרת למטופלי קומדין.פניתי ליצרן בארץ אבל הם לא ידעו להשיב לי. תודה.
גדי שלום! זהו הפירוט העיקרי של תכולת ויטמין K במזונות (המקור - משרד החקלאות האמריקאי). מירב האירגונים בעולם (כולל משרד הבריאות הישראלי) נסמכים על הנתונים האלה. מזונות שהם לא בדקו, קרוב לוודאי שלא ניתן לשיג נתונים עליהם. ליצרני בירה שחורה אין כל אינטרס לבדוק תכולת ויטמין K (מה גם שהבדיקה יקרה). צר לי שהנתונים שמסרתי לא מספקים אותך, הם הכי מפורטים ומהיימנים שיש. בברכה, נועה
שלום נועה וגם גדי, יש השפעות על קומדין בנוסף להשפעה הישירה של רמת ויטמין K במזון עצמו. שאלתי על משקאות אלכוהוליים קלים יחסית, כמו יין שולחני, יין קידוש ובירה רגילה. נאמר לי שמנות קטנות אינן מזיקות, בעוד שמנות גדולות מפריעות לפירוק הקומדין בכבד (ולכן עליה ב-INR). ממקורות אחרים שמעתי שמוצרי חלב מוחמץ, כמו יוגורט, מעודדים אוכלוסיות מיקרוביאליות במעים ואלה מיצרות ויטמין K ומפחיתות לכן את רמת הקומדין. מה ידוע לכם? ברשימה המפורטת והמועילה ששלחת לי, נועה, לא הצלחתי למצוא סברס(פרי הצבר). האם ידוע לכם משהו על תכולת ויטמין K בסברס? כל טוב, עמוס