שאלות בנושא מוצקים לתינוקות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
צהרים טובים התחלתי לתת מוצקים לבני, ויש לי מספר שאלות- כמה זמן מרגע שהכנתי לו פירות טחונים נשמרים בהם הויטמינים, ז"א תוך כמה זמן הוא צריך לאכול את הפירות. כמו כן אני מכינה לו מרק טחון ושומרת במנות בפריזר. לפעמים אני יוצאת אתו למספר שעות מהבית במהלכם הוא אמור לאכול את המרק, האם לקחת את המנה הקפואה שתפשיר במהלך הזמן , ז"א שעתיים שלוש מחוץ למקפיא, או שצריך לשים בצידנית/ קרחון. ובנוסף, אם אני מכינה לו מנה והיא חמה, האם אפשר לקחת אותה אתי, ושוב, כאשר היא נמצאת כמה שעות בדרך עד שהוא אוכל. איזו דרך עדיפה? והאם בכלל נשמרים כך הוימינים בירקות, או שעדיף לתת לו תחליף חלב במצבים כאלה? אשמח מאוד לקבל תשובות, והרבה תודה.
הילה שלום! אני אחלק את התשובה ל - 2: 1. פעילות חלק מהויטמינים נפגעת בחשיפה לאור וחום. עד שבנך יגיע לאכילה של פרי במצבו הטבעי (בקליפתו), לא ניתן לסמוך על האיכות והכמות של כולם. על כן בגילאים האלו (לא ציינת גיל..., אני מנחשת) חלב אם/תכשיר מזון לתינוקות הוא המקור לויטמינים. 2. את שואלת לגבי מתן של מזון קפוא ודרך הפשרתו. אני לא רוצה להתחייב על זמנים אבל שתי הדרכים שאת מציעה עלולות להביא לזיהומים. במצב כזה הייתי ממליצה על מחית קנויה באריזה הרמטית. בברכה, נועה