אלרגיה לחלב וביצים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/07/2005 | 15:22 | מאת: ציפי

תינוקת בת שנתיים וחמישה חודשים.שוקלת 13 ק"ג . ינקה 4 חודשים . במעבר למטרנה חלבית התגלתה אלרגייה קשה לחלב והתחילה לקבל פורמולת סויה (איזומיל) . מאוחר יותר התגלתה אותה תגובה אלרגית גם לביצה. יחד עם המעבר לאוכל מגוון ממשיכה,גם היום, לקבל לפחות פעמיים ביום את הפורמולה הצמחית בתוספת אבקת דגנים (דייסה) - וזאת מכיוון שלא מוכנה לאכול קטניות ומזונות המספקים סידן. (אוכלת עגבניות,קורנפלקס, פירות,במבה, פסטה, עוף ,לחם ) האם רצוי להמשיך עם הפורמולה הזאת ? מה לעשות כדי להבטיח לה מספיק סידן ? האם יש איזה משקה אחר שיכול לשמש בסיס לדייסה במקום חלב סוייה ? האם כדאי לתת לה גבינת טופו? הרבה תודה על התייחסות ותשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

ציפי שלום! במקרה של אלרגיה לחלבון חלב פרה, מקובל לאחר גיל שנה לעשות חשיפה מבוקרת לחלבון, תחת השגחה רפואית. ברוב המקרים האלרגיה חולפת. האם ביצעתם זאת? כאשר קיימת אלרגיה ליותר מחלבון אחד, יכולה להיות אלרגיה (גם עם סמויה) גם לחלבונים אחרים. לדוגמה לסויה או לחיטה, שומשום, בוטנים, דגים. חשוב לעשות בדיקות ולאבחן זאת. מומלץ לפנות לאלרגולוג. לאחר שברור לאיזה מזונות יש אלרגיה, מומלץ לפנות לדיאטנית ילדים שתעשה הערכה תזונתית ותאתר מרכיבים תזונתיים שעלולים להיות בחוסר בגלל התפריט המוגבל. היא תוכל להציע פתרונות מתאימים (למשל בנוגע לסויה) ובמידת הצורך לקבוע מתן תוספים שייתכן ויש צורך בהם (כמו לדוגמא סידן). אני מקווה שתביני שאני מוגבלת במידת הייעוץ שניתן לתת באינטרנט... ולכן אין לי תשובות ספציפיות לשאלותיך. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית