חומצה פולית וויטמין B12
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני צמחונית ומבצעת אחת לשנה בדיקה לרמת B12 בדם. מצאתי במספר אתרי אינטרנט רפואיים כי רמה תקינה/ גבוהה של חומצה פולית בדם עלולה למסך רמות נמוכות של ויטמין B12, ז"א בבדיקת דם שגרתית תראה רמה תקינה של B12 בעוד שרמתו האמיתית בדם נמוכה יותר. שאלתי היא: איך משפיעה רמת החומצה הפולית על תוצאת ויטמין B12 בדם? מדוע זה קורה- בבדיקת הדם לא בודקים את רמת ויטמין B12 ללא קשר לרכיבים אחרים בדם? האם אפשר לבקש בדיקה יותר אמינה לרמת B12? אילו סוגי גבינה מכילים B12 בכמות גדולה יחסית לגבינות אחרות? אודה על תשובות.
הדר שלום זה תלוי מה בודקים בבדיקת הדם. אם בודקים רמת B12 באופן ספציפי היא לא תמוסך בגלל חומצה פולית. אם בודקים את היקף וקוטר הכדוריות, אזי עלול להגרם מצב של מיסוך בגלל מתן תוסף של חומצה פולית. אני מצרפת לך קישור לשאלה עליה עניתי לא מזמן, באותו הנושא: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1040/xPG/72/xFT/48796/xFP/48796 בברכה ליטל
הדר שלום! מוצרי חלב בעלי תכולה גבוהה של B12, בסדר יורד: קוטג', יוגורט, חלב לסוגיו, גבינות צהובות, ריקוטה, פטה, קממבר. בברכה, נועה