שומנים במזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/08/2005 | 10:13 | מאת: י.א

בהמשך לכתבה מיום אתמול בידיעות על כמויות שומן רווי ולא רווי ושומן טרסק - לא ברור לי כיצד ניתן לחיות עם מצב בו קשה למצוא דיווחי אמת על האריזות מזון , בירקות יש הורמוני גדילה וחומרי ריסוס שונים (גם בענף האורגני לכאורה נמצא שיש גם שם דיוחים לא אמיתיים לגבי מידת האורגניות של הגידול). אי אפשר להפסיק לאכול ! אי אפשר לגדל בגינה אוכל (למי שיש) ! מה עושים ??????

שלום לך! אני מאוד מבינה את התיסכול שלך. האמן לי, אני שותפה לו. לצערי, כמו בתחומים רבים אחרים במדינתנו, הבעיה מתמקדת באכיפת חוקים. נקבעו תקנות ברורות בנוגע לחובת דיווח תכולת המזון על גבי תוויות מזון. אני מצרפת לינק של משרד הבריאות בעניין: http://www.health.gov.il/units/eduction/catalog/diet.htm יחד עם זאת, למשרד הבריאות אין פקחים ו/או משאבים לבצע בדיקות ופיקוח על חברות המזון ופירסומיהן. מדובר יותר על "הסכם ג'נטלמני", דבר שהופך לנלעג לאור הציניות הישראלית. ובכל זאת, ראוי לציין שרוב החברות (ובתוכן ניתן לכלול את אלה שנבדקו בעיתון), דווקא מקפידות על פירסום נכון, ולו רק בשל העובדה שאמינות היא כלי יקר שראוי לשמור עליו מול קהל הלקוחות. לעיתים יימצאו חריגות שמקורן בשגיאה סטטיסטית מקובלת או שימוש במעבדות ושיטות בדיקה שונות. החשיבות בבדיקה שנעשתה ע"י העיתון היא כמובן בחיזוק המודעות של הציבור אך גם בחיוב החברות לבדוק עצמן ולהקפיד על פרסום אמין. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית