אלרגיה למגע חיטה - האם מסמנת על רגישות למאכל חיטה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/08/2005 | 00:46 | מאת: שרי

שלום לתזונאי/ת, נחשפתי למגע אלומות חיטה יבשה (לצרכי עיצוב) שגרמו לתגובה אלרגית - "אורטיקריה". פריחה עבה ומציקה כיסתה חלקים מפלג הגוף העליון והבטן, מלווה אדמומיות, גרד, תפיחה וסבל רב וממושך. (מכולם - האלוורה של עין יהב בלבד עשתה את העבודה !). האם להקיש מהאירוע רגישות למאכל חיטה למוצריה, בכלל זה - גלוטן ? אני מנסה לקשור ביניהם עקב רגישות כללית וידועה, שנים (57) ; מלאות מכלום כמות, שיהוקים, גזים, אי נוחות כללית, חמיצות. גסטרוסקופיה - דלקת והליקובקטר פילורי שטופלו. אין עדות לכיב. לחם (מלא ואחרים, עם/בלי שמרים) גורם לי לתחושת חמיצות וטעם רע בחלל הפה. מאכלים עמילניים, קטניות ואחרים, גורמים לי לתחושת מלאות ואי נוחות. גזים באכילת מוצרי חלב שאני מאד אוהבת (כנראה רגישות ללקטוז) - סויה במקום. האלימינציה בתפריט גדולה. איך שוללים מעבדתית רגישות למזונות שונים בעיקרם - ספציפית לחיטה (גלוטן)? כיצד מתקבלים אליכם לבירור ברמב"ם ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שרי שלום! על פי התסמינים שאת מתארת, ייתכן בהחלט שאת סובלת מרגישות (או אלרגיה) לחלבון החיטה וייתכן שאף מדובר בצליאק. דרך החשיבה שלך נכונה ויש לאבחן זאת בצורה מסודרת, הן ע"י בדיקות דם ויתכן ואף אנדוסקופיה נוספת. אני ממליצה לך לפנות לרופא גסטרו לשם אבחון. את מוזמנת ליצור קשר עם המכון הגסטרואנטרולוגיה לקביעת תור: http://www.rambam.org.il/departments/detail.asp?cod=3&depID=536 במידה ואכן תאובחן רגישות ספציפית למזון, תקבלי הפנייה לדיאטנית. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית