אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/08/2005 | 20:06 | מאת: שני

בתור טבעונית הייתי מעונינת לדעת מאילו מקורות אוכל להשיג אומגה 3, תוך העדפה למקור שהוא מזון ולא לתוספות מזון.האם זרעי או שמן פשתן מכילים כמות מספקת? מהו המינון היומי הרצוי - כלומר: כמה כפיות פשתן טחון/שמן פשתן רצוי לקחת? בתודה מראש, שני.

לקריאה נוספת והעמקה
30/08/2005 | 20:50 | מאת: שני

בעיקר מאגוזי מלך!!!! מדוע את מעוניינת באומגה 3? את סובלת מבעיות לב או משומנים גבוהים בדם?

31/08/2005 | 21:53 | מאת: ליטל להב

שלום רב שמן זרעי פשתן או זרעי פשתן, מכילים חומצה אלפא לינולנית שהופכת ל-DHA ו- EPA ולכן נחשבים למקור טוב של אומגה 3. לגבי המינון הרצוי, עוד לא נקבע מינון כזה באופן מדוייק. המינון במחקרים השונים נע בין 20 ל- 50גרם זרעי פשתן ליום. יש דיאטניות הממליצות על 2 כפות ליום של זרעי פשתן טחונים (עדיף לטחון בבית לפני השימוש) או חצי כף שמן זרעי פשתן. בברכה-ליטל

שני שלום! פשתן מכיל חומצה אלפא לינולנית שהופכת ל-DHA ו- EPA אך לשם כך יש צורך בפעילות אנזימטית מיטבית. לאחרונה עולה החשש שבמקרים רבים, תפקוד האנזימים ה"נל לוקה בחסר ואינו מספק את כל צורכי הגוף. בשל כך אנו ממליצות על תוסף המכיל DHA ו-EPA ולא רק ח' אלפא לינולנית. לצימחונים, ניתן להשיג זאת מאצות גם במזון וגם בקפסולות. תוכלי לקרוא עוד בקישור: http://www.astro.northwestern.edu/~lin/DHA/Chapter6.html בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית