מרק לתינוק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/09/2005 | 13:11 | מאת: כרמית

שלום רב בני בן 6+ חודשים ואוכל כבר ירקות ובשר הודו טחונים. יש לי מס שאלום 1. מהי כמות הבשר המוממלצת למנה של ארוחה. 2. אני מכינה מרק עם בשר וירקות לשלושה ימים ומאחסנת במקרר. ובכל יום טוחנת מנה , האם זה בסדר? במחינת טריות ושמירה על הויטמנים באוכל. 3. ידוע לי שאמהות מכינות מרק טוחנות ומקפיאות ובכל יום מפשירות מנה.מה עדיף. בכלל מהי הדרך הכי טובה לשמירה על טריות ועל הערכים התזונתיים באוכל. בתודה

כרמית שלום! מצויין שהתחלת עם בשר וירקות. לשאלותייך: 1. מנת בשר לתינוק/פעוט היא כ- 30 גר'. 2. שמירה על ערכים תזונתיים- איכות המרכיבים הבסיסיים כגון חלבונים, שומנים או פחמימות אינה נפגעת. איכות המינרלים אינה נפגעת. יחד עם זאת, בבישול הירקות הם משתחררים למים ולכן כדי לשמור עליהם יש להשתמש במי הבישול בטחינה או כמרק. איכות חלק מהויטמינים נפגעת באופן מדורג כתוצאה מחשיפה לאור, חמצן וחום. לא ניתן באופן מוחלט להמנע מכך כי בגיל זה חייבים לבשל את הירקות. לכן, בגיל זה, המקור העיקרי לויטמינים צריך להיום חלב האם או תכשיר ההזנה לתינוקות כגון מטרנה. ככלל, אנו ממליצים להמשיך ולהניק/לתת תכשיר הזנה במקום חלב פרה ניגר גם עד גיל שנה ושנתיים, כמקור מצויין לויטמינים. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית