שום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/09/2005 | 05:51 | מאת: יפית

האם שום כתוש קפוא שומר על סגולותיו?

יפית שלום! במירב המחקרים על השום, נעשה שימוש בשום טרי, חימום עלול להרוס חלק מהחומרים הפעילים בו. לא הצלחתי למצוא מידע לגבי נוכחות החומרים הפעילים ואיכותם בשום הקפוא אך אני נוטה להעריך שהם נשמרים, אפילו אם באופן חלקי. ההמלצה לצריכת שום היא כדלקמן: החומר הפעיל אליצין נוצר מחומר בלתי פעיל הנקרא אלין. הווצרותו מתרחשת בעת חיתוך השום. לכן, מומלץ לאכול את השום טרי, לאחר קיצוץ השיניים והנחתן למס' דקות מנוחה (כדי לאפשר הווצרות האליצין). לתבשילים רצוי להוסיף את השום עם סיום הבישול. הכמות שנמצאה יעילה במחקרים הינה שוות ערך לכ - 1-2 שיני שום טרי ביום. בברכה, (ובתודה למועצת הירקות על המידע הרחב בנושא), נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית