תפוחים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/09/2005 | 15:15 | מאת: אינס

שלום ! אני מכורה לתפוחים! אני לא עוברת את היום בלי לפחות 2-4 תפוחים, בעיקר ירוקים אל לא תמיד. כידוע התפוחים מכילים הרבה ברזל, וויטמינים וגם שאין בהם הרבה קלוריות, עם זאת התפוחים מייצרים מיצי קיבה הגורם לתחושת רעב. האם זה בסדר לאכול תפוח ישר אחרי ארוחה או עדיף לאכול עוגייה או שוקולד קטן? כמו כן, איזה תוספות אפשר לאכול עם דג ואיזה עם עוף כיון שידוע ששילוב בין פחממות וחלבונים זה לא טוב. בתודה מראש, אינס.

28/09/2005 | 18:14 | מאת: ליטל להב

שלום אינס אין כל בעיה עם אכילת 3 תפוחים ירוקים ליום. תפוח אחד מכיל בממוצע כ-65- 85 קק"ל תלוי מאוד בגודלו ובסוגו. אין בעיה לאכול תפוח או כל פרי אחר,אחרי ארוחה, ולא ברור לי למה את חושבת שעדיף עוגיה או שוקולד אחרי הארוחה. להיפך, אם כבר "מוכרחים" משהו מתוק, עדיף פרי. בקשר לשאלה השניה, זה לא נכון שצריך להפריד חלבונים מפחממות. בברכה-ליטל

אינס יקרה! עלי לתקן עוד טעות בידע שלך. התפוחים אינם עשירים כלל בברזל! הם אינם מהווים מקור תזונתי טוב למינרל זה. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית