צמחוניות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/09/2005 | 17:53 | מאת: דניאל

בכוונתי להיות צמחוני, זאת אומרת, להפסיק לאכול בשר ועוף, למעט דגים. האם זה אפשרי ולאילו חסכים אני צפוי ? אילו תחליפים יש למנת בשר ועוף בעידן של ימינו?

לקריאה נוספת והעמקה
03/10/2005 | 06:44 | מאת: נו

דניאל שלום! צמחונות בריאה הינה אפשרית אך יש להקפיד הן על צריכת תחליפים הולמים והשלמת החסרים התזונתיים הצפויים והן על בדיקות דם שיתריעו מפני חסרים אלה. אני ממליצה לך לקרוא וללמוד את הנושא לעומק כדי להיות צמחוני אחראי השומר על בריאותו. באופן עקרוני מדובר על 3 אספקטים עיקריים שיש לתת עליהם את הדעת: 1. חלבון איכותי - חלבון מהחי הינו בעל הערך התזונתי הגבוה ביותר ונמצא בבשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב. במידה ולא אוכלים חלבון מהמקורות שציינתי, ניתן ליצור תחליפים הולמים באמצעות שילוב של קטניות עם דגנים (המשלימים זה את זה ויוצרים חלבון איכותי). לדוגמה - אורז עם עדשים, חומוס עם פיתה, אפונה ותירס ועוד שילובים שונים ומשונים... 2. ברזל - כמות גדולה מצוייה בבשר ודגים. מעט פחות בביצים ומוצרי חלב. קשה למצוא תחליף צמחי הולם לברזל. על אף המצאותו במגוון ירקות, הוא אינו נספג ביעילות. לפי בדיקות הדם יש לשקול שימוש בתוסף. 3. B12 - מצוי רק במזונות מהחי. ניתן לשמור על רמות תקינות באכילה של ביצים ומוצרי חלב בלבד (אלא אם קיימת הפרעה בתהליך הספיגה - לצערי זה די נפוץ...). גם כאן, יש ליטול תוסף בהתאם לבדיקות הדם. בברכה ובהצלחה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית