האם חריף זה בריא?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/10/2005 | 12:52 | מאת: גיא

אמא שלי מכינה לנו משהו הכי טעים בעולם! ואנחנו אוכלים מזה ממש ממש הרבה. האם זה בריא לאכול מזה הרבה או לא בריא? היא שמה בזה הרבה פלפלים ירוקים חריפים , שום , כוסברה , שמן זית........וניראה לי שזהו... הדבר העיקרי זה הפלפלים חריפים. האם זה בריא או לא? תודה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

גיא שלום! קשה לי להתייחס ספציפית לתבשיל של אמא שלך... יחד עם זאת, אני יכולה לתת התייחסות כללית למושג "חריף" והשפעותיו הידועות מבחינה בריאותית. גוף האדם אינו חש בטעם "חריף". 4 הטעמים להם מצויות פקעיות טעם על הלשון הם מתוק, מלוח, מר וחמוץ. התחושה של "חריף" היא בעצם מעין שריפה או פגיעה ברקמת פקעיות הטעם. פגיעה כזו ברקמות עלולה לאחר שימוש מופרז ביותר בתקופה ארוכה של שנים (אני בכוונה מסייגת...), להעלות את הסיכון לחלות בסרטן הלוע והגרון. באופן עקרוני סרטן נגרם באזורים בהם מתבצעת חלוקה מהירה של תאים. פגיעה בפקעיות הטעם (תאים על גבי הלשון), גורמת לחלוקה מהירה באזור זה ויכולה להעלות את הסיכון להתפתחות סרטן. בעיות נוספות שקשורות ב"חריף" הן צרבת, רפלוקס (חזרת מזון מן הקיבה לוושט) וכיבים. החריף יכול להגביר את הסבל מתופעות אלו (למרות שהוא לא הגורם להן). יש גם אספקטים חיוביים, למשל נמצא שצריכת פלפל אדום חריף (צ'ילי) או ג'ינג'ר מסוג מסויים, יכולה להפחית את סך כל צריכת השומן היומית. המלצתי היא כרגיל, לא להגזים. ניתן להוסיף תבלון חריף אך במידה מתונה. בחריף יש נטייה להגזים כי יש אפקט התרגלות וצריך יותר חריף כדי לחוש את תחושת הצריבה. אני ממליצה בחום לגייס מודעות לעניין ולמתן את צריכתו. בברכה, נועה

07/10/2005 | 01:49 | מאת: גיא

נועה תודה רבה!!!!! עזרת לי מאוד....!

מנהלי פורום תזונה קלינית