סחרחורת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/10/2005 | 14:35 | מאת: ריטה

אני בת 17, לאחרונה גיליתי שכאשר אני אוכלת ענבים אילו הסגולים מהסוג הגדול, בכמות סבירה אחרי מספר דקות אני מרגישה סחרחורת, וקשה לי לעמוד כי הראש מסתובב לי,אני לא חולת סכרת אין לי שום בעיות רפואיות. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

ריטה שלום! ייתכן ואת סובלת מתופעה הנקראת "ראקטיב היפוגליקמיה". במצב זה, כאשר אוכלים סוכרים פשוטים (וענבים מכילים כמות גדולה ומרוכזת מהם), עלולה להתרחש עליה מהירה ברמת הסוכר בדם, בתגובה עלייה מהירה ברמת האינסולין ובתגובה לכך, נפילה של רמת הסוכר בדם (הנקראת בשפה מקצועית היפוגליקמיה). היפוגליקמיה עלולה לגרום לתופעות שתארת. רצוי כמובן להבדק ולהיות מודעת לבעיה זו אם היא אכן קיימת או שמדובר במשהו אחר. במידה וזה אכן העניין, ההנחיה פשוטה: אל תאכלי סוכרים/פחמימות פשוטות לבד אלא רק בלווי של אבות מזון נוספים כמו חלבון, שומן או סיבים תזונתיים. אלו מונעים את העלייה המהירה ברמת הסוכר בדם. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית