זרעי פשתן וחלב סויה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/10/2005 | 17:06 | מאת: מיכל

שלום, הנני נוהגת לצרוך בין כפית 1 ל-2 של זרעי פשתן טחונים או לחילופין - נבט החיטה, יחד עם צלוחית ברנפלקס או גרנולה וחלב סויה (כחצי כוס). ברצוני לדעת האם זו דרך טובה עבור ספיגת זרעים אלו מאחר וקראתי כי חלב הסויה עלול למנוע ספיגה טובה של ויטמינים מסוימים? תודה ושנה טובה

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום! חלב סויה לא מונע ספיגת ויטמינים אלא מינרלים כמו ברזל, סידן, אבץ, מגנזיום וכדומה. למיטב ידיעתי, נטילת זרעי פשתן מיועדת להשגת חומצות השומן מסוג אומגה 3 המצויות בהם. אלו כמובן לא ויטמינים ולא מינרלים אלא כפי שציינתי - חומצות שומן. סויה אינה מפריעה לספיגתן. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית