אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/10/2005 | 14:23 | מאת: יהודית

שלום, אני בת 55 טבעונית מיזה כ- 28 שנים איני נוגעת בדגים או במזונות המכילים אומגה 3. רציתי לשאול אם מומלץ לי לקחת את התוספת הנ"ל בכדורים. ומה המינון המומלץ? ביתי בהריון בשבוע ה-31 והרופא המליץ לה לקחת אומגה 3 במינון של 300 מ"ג ליום. אשמח לדעת גם מה תרומתו בהריון. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

יהודית שלום! אני מצדדת בצריכה של חומצות שומן מסוג אומגה 3 כחלק מתפריט בריא. חשוב להבהיר שכאשר מדברים על חומצות השומן הללו מתמקדים בשתי נגזרות ממשפחת האומגה 3, DHA ו - EPA. אלו מצויות בעיקר במזון מן החי (בכמות גדולה בדגי ים צפוני) אך גם באצות מסוימות. הגוף אמור ליצור חומצות שומן אלו בתהליך אנזימטי מהמקור שהיא חומצת שומן אלפא-לינולנית. שמן פשתן עשיר מאוד בח"ש זו. לצערנו התהליך האזימטי של יצירת ה - DHA ו- EPA אינו יעיל דיו אצל חלק מהאוכלוסיה ואז עלולות להתרחש בעיות הקשורות בחוסר: חסר ב - DHA נמצא קשור בעיקר בבעיות המתבטאות במערכת העצבים - דיכאון, הפרעות קשב וריכוז, קשיי למידה, אוטיזם ועוד. חסר ב - EPA מתבטא בעיקר באספקטים הקשורים בבריאות כלי הדם. ההמלצה ליטול את חומצות השומן הללו בטרימסטר השלישי להריון (בעיקר DHA) קשורה בהתפתחות תקינה של מוח העובר. ההמלצה היא להמשיך ליטול DHA גם בתקופת ההנקה. אם לא מניקים אז מומלץ להשתמש בתכשיר הזנה לתינוקות המכיל ח"ש אלו, כיום מדובר בארץ רק בחברת מטרנה. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית