סושי?!
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, שאלתי היא... מה לגבי סושי?? משמין,לא משמין? כמה מותר לאכול ממנו? בהתחשב שיש בו סלמון/טונה וכו... מה הוא מכיל? תודה :-)
מיה שלום! כבר התייחסנו בעבר לסוג השאלות לגבי מזון יחיד - משמין/לא משמין. התייחסות למזונות מבחינה זו צריכה להיות בהתאם לכמות ולתדירות בהן הם נאכלים. לכן... אני לא אענה לך האם משמין/לא משמין אלא אסביר לך קצת על סושי: בהנחה שאת מתכוונת לגלילת אורז ואצה במילוי דג כלשהו וירקות, מדובר על מזון בריא המשלב בו מכל אבות המזון - פחמימות (אורז), חלבונים (דג), שומן (רק מהדג, בד"כ משתמשים בדגים מהסוג הבריא ביותר) וירקות (גם במילוי וגם האצה נחשבת ירק). לכן, ניתן להתייחס לסושי כאל ארוחה מאוזנת. מבחינת הערכים התזונתיים, בגלילה אחת (כ - 6 יח') יש כ - 180 קק"ל וכ - 7 גר' חלבון. כמות השומן קטנה מ- 1 גר. ניתן להשוות זאת ל - 2 פרוסות לחם + ביצה. בברכה, נועה