ירקות כתומים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
רציתי לבדוק, אם אני מכינה לי ירקות מבושלים, כדי להעשיר את הארוחה שלי (בדר"כ ליד אורז) ואני משתמשת בעיקר בגזר, דלעת בצל עגבניה וקישואים, האם זה "פחממתי" מדיי? אמרו לי שהכתומים הם יותר סוכריים. ובכלל, האם כדאי לי להגביל את זה (כלומר, שאם אני רעבה, אז זה לא משהו לנשנש במהלך היום?) ושאלה נוספת,ברור לי שהכל בכמויות, אבל נניח במידה, מלפפון חמוץ זה משהו שכן אפשר לנשנש בין ארוחות?
ליה שלום! בממוצע ירקות מכילים כ - 20 קק"ל ל - 100 גר'. כלומר, גם אם תאכלי קילו של ירקות ביום, זה יהיה רק 200 קק"ל (שווה ערך סנדוויץ' קטן עם גבינה). יש ירקות עשירים יותר (נגיד 30 קק"ל ל- 100 גר') ויש דלים יותר (10-15 קק"ל ל - 100 גר'). אם מגוונים בירקות ואוכלים גם מהעשירים וגם מהדלים, נשארים בממוצע שהוא דל לכל הדעות! לפי התאור שלך, ברור לי שאת מגוונת ומשתמשת גם בירקות דלים שמאזנים לך את התמונה. אל תגררי להסתכל על דיאטה/תפריט בזכוכית מגדלת. זה לא טוב לבריאות הנפשית... בברכה, נועה