קליפת התפוח
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, הנני חולת קרוהן ומתקשה לעכל את קליפת התפוח - פרי שאני מאוד אוהבת (אני נוהגת לצרוך פרי זה או שניים ביום). רציתי לדעת האם עצם העובדה שאני קולפת את קליפת התפוח (שידוע לי כי עשירה בחומרים היעילים לגוף) לא מאבדת אני את מה שחיוני באמת? אין דבר זה מבטל את כל העניין ה'בריא' הקשור באכילת תפוחים? בברכה, מיכל
מיכל שלום! מבין הפירות, דווקא התפוח נחשב יחסית דל בערכים תזונתיים :-( ולכן ההפסד של הקליפה הוא לא כזה נורא :-) וודאי תשמחי לדעת שגם בפנים יש סיבים תזונתיים (מהסוג המסיס והעדין יותר למעי). המשיכי להקפיד ולאכול רק מזונות אשר נסבלים ע"י מערכת העיכול שלך. בברכה, נועה