שאלה בקשר לתזונה בIBS
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, יש לי שאלה בבקשה. קיבלתי הפניה מהרופא הגסטרו לתזונאי, היום הייתי אצל התזונאי. אני בת 23, שוקלת בערך 33 קג ו145סמ. התזונאי נתן לי תפריט שלפי דעתי יחסית גדול עליי. בבוקר אני אוכלת בדר"כ משמש ושזיף יבש במים מפני שזה אמור לגרום ליציאות טובות, כי יש לי עצירות נוראית. אחכ סובין שיבולת שועל עם חלב סויה. אני לא שותה חלב רגיל. פה הוא אמר שכדי לוותר על הסובין ובמקום זה קוואקר או פרוסת לחם עם משהו, למה לוותר?! זה בדר"כ עוזר לי יותר. אחכ ביניים לאכול יוגורט 3%, אני אוכלת יוגורט סויה דיאט כי אני מרגישה שזה כבד לי. בצוהריים לאכול בשר רזה, עוף או הודו. כאן אני צימחונית כי האוכל הזה גרם לי לכאבי בטן קשים עם עצירות יותר קשה. בנוסף הוא אמר לי אולי לוותר על הכוסמת והקינואה ויותר להמקד על אורז, ממה שאני יודעת זה גורם לעצירות, גם הבטטה והתפו"א.. שוב ביניים ואחכ ערב כמו בוקר. בנוסף הוא אמר שאני יכולה לאכול ביצים, ואמר המלצה לנסות את היוגורט החדש אקטיביה, שתאמת החלב היה עושה לי רע מאוד, כאבים בחזה וכאילו לא היה זז בבטן. פשוט לפי כל מיני מחקרים שאני קראיתי חולי IBS לא כדאי שהם יאכלו חלב. בנוסף הוא המליץ שאני חייבת למצוא עבודה עם שעות רגילות עם משמרת לילה, אבל בגילי אין לי כל כך הרבה ברירות, מה היית מציעה לי לעשות כשאני עובדת לילה, איך לנהל את המשמרת? כי בכל זאת אני חייבת נישנוש של פרי, עוגייה להחזיק את עצמי עירנית יחסית. תודה רבה!
ליטל שלום! חבל לי שאת לא מנהלת את הדיאלוג הזה עם התזונאי שמטפל בך. תזכרי תמיד שמותר לך להשמיע את דעתך אך גם לתת בטחון במטפל שזהו מקצועו והוא יודע מהם המזונות המתאימים למצבך העכשוי. לי מאוד קשה לסייע כי אני לא מכירה את המקרה לעומקו. אני מקווה שתתני צ'אנס לתפריט החדש שקיבלת ותראי אם הוא מסייע לך. בכל מקרה, חזרי לתזונאי למפגשים בהם תוכלו לדון במה מתאים לך יותר ומה פחות ולשנות בהתאם למצבך. בברכה, נועה