סוד התזונה הים תיכונית - לסוכרתית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/11/2005 | 18:02 | מאת: הדסה

קראתי את המודעה שלכם על נושא זה ב"הארץ" ואלה שאלותי: מאחר שאני סוכרתית (גלוקופז אחד וחצי ליום) איך אתם רואים שתית מיץ רימונים ובעיקר שתית יין. בתודה הדסה

הדסה שלום! קשה לי להתיחס מכיוון שאני לא בטוחה לאיזו מודעה את מתכוונת. אני יכולה להניח שמדובר בהרצאתו של פרופ' אבירם. התכונות הטובות שביין אדום ובמיץ רימונים יכולות גם להטיב עם חולי סכרת. יחד עם זאת חשוב ביותר לצרוך אותם במסגרת התפריט המתאים. במקרה של סכרת יש לקחת בחשבון את האלכוהול והסוכר שביין ובמיץ ולא לצרוך מעל המגבלה שנקבעה במסגרת הטיפול האישי. מומלץ לפנות לדיאטנית המטפלת לקביעה מסודרת של הכמויות המומלצות. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית