מה עדיף
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
רציתי לדעת מה עדיף אורז (אםיךו מאודה) או לחמניה (חיטה מלאה למשל) עבור ארוחת צהריים (כמובן בנוסף לבשר וכ"ו) כלומר אילו מבין מנת הפחמימות עדיפה ולמה?
עדיף לגוון.
היי, תלוי באפשרויות שיש במקום העבודה. עדי
מירי שלום! מבחינה תזונתית אין כמעט הבדל, אולי מעט יותר סיבים תזונתיים בקמח המלא. אם את זקוקה לתוספת של סיבים - אכלי הלחמניה או כל פחמימה אחרת העשירה בסיבים. בעקרון, רצוי לגוון את מקורות הפחמימה אותם אוכלים: גם לחמים למיניהם, גם דגנים - אורז, קוסקוס, בורגול, פסטה, תירס ודגני בוקר, גם קטניות - חומוס, עדשים, שעועית וגם תפו"א ובטטות. נועה