סידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/11/2005 | 15:55 | מאת: מיכל

שלום, רציתי לדעת אילו מאכלים או רכיבי מזון "מחבלים" בספיגתו של הסידן בגוף? שמעתי משהו על כך כי שוקולד בכלל וקקאו בפרט "מבריחים" את הסידן מהגוף. האם יש בכך אמת? האם קיימים מאכלים נוספים כאלה? בברכה, מיכל

מיכל שלום! % ספיגת הסידן ממזונות נע בין 4-55. המרכיבים במזון שמשפיעים על ספיגת הסידן הם תכולת מלח, סוכר,חלבון, מגנזיום, זרחן ונוכחות מרכיבים כגון חומצה פיטית, חומצה אוקסלית, קפאין וכנראה עוד גורמים שיתכן ועדיין לא זוהו... אנו מעריכים מזון כעשיר בסידן כאשר התרומה בין התכולה ו - % הספיגה היא גבוהה. קבוצת המזון שיש לה תרומה גבוהה היא החלב ומוצריו, בהם % הספיגה הוא כ- 30 וריכוז הסידן גבוה. מבין המקורות הצמחיים, התרומה הגבוהה ביותר היא של הכרוב והברוקולי. הנמוכה ביותר היא של התרד. לגבי קקאו ושוקולד, תכולת הקפאין בהם מאוד נמוכה אך לעומת זאת קיימת חומצה אוקסלית המפריעה לספיגה. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית