שאלה בעניין סידן ושאלה בעניין אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/11/2005 | 09:00 | מאת: רינה

יש לי שתי שאלות: 1. אני בגיל המעבר ולכן לוקחת תוספת סידן בכדורים. הסידן גורם לי עצירות, לכן אני מוסיפה בערב ליוגורט כף סובין חיטה וכף זרעי פשתן טחונים, וזה עוזר לי מאד.מצד שני שמעתי שסיבים תזונתיים מפחיתים בצורה דרמטית את הספיגה של הסידן, ולכן אני מרגישה שאני עושה שתי פעולות סותרות. מה דעתך? 2. לפני כשנה התגלתה אצלי מחלת השימוטו ואני מטופלת באלתרוקסין. לפני כן נהגתי לקחת קפסולות של אומגה 3, כי הסידן הטוב נמוך אצלי (43). אבל רופאת המשפחה אמרה לי להפסיק כי השמן בקפסולות בא מדגים ולכן אולי עשיר ביוד, שזה לא טוב במצבי. האם ידוע לך האם השמן בקפסולות אכן עשיר ביוד? מעבר לזה אני אוכלת דגים פעם בשבוע. מה דעתך? תודה רבה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

רינה שלום! 1. במידה ואת מפרידה ולא אוכלת הרבה סיבים בזמן נטילת התוסף של הסידן, אני לא מתרשמת שיש בעיה. 2. ניסיתי לברר אצל מס' יצרניות ולא קיבלתי תשובה מספקת בנושא זה. יש להניח שקיימת תכולת יוד כל שהיא בקפסולות המופקות משמן דגים, אך לא ניתן להשיג דיווח על תכולה ומינון. עושה רושם שהפתרון שלך לעשות שימוש בזרעי פשתן הוא היעיל לך אישית בנוגע לאומגה 3. לדגים שמקורם בישראל, ידוע שיש תכולת יוד נמוכה עד אפסית. לא כך לגבי דגים מיובאים. בברכה, נועה

רינה שלום! קבלי תיקון - יוד מסיס במים ולא ימצא בשומן. לכן, אין חשש בנטילת הקפסולות. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית