טופו בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/11/2005 | 10:27 | מאת: מורין

שלום, נהגתי להיות צרכנית כבדה של טופו ולאכלו מדי יום, אולם בעקבות הפרסומים האחרונים ודו"ח משרד הבריאות בנושא הפסקתי לאכול אותו לחלוטין. עם זאת, עכשיו משאני בהריון, התעורר בי צורך עז לחזור ולאכול טופו (דבר שיכול להיות מובן לאור תכולת החלבון והסידן הגבוהות בו). שאלתי הינה - היתכן שהחומרים דמויי האסטרוגן שבטופו הופכים את צריכתו בהריון לדווקא רצויה? האם ישנן הנחיות/המלצות לגבי מינון צריכת הטופו בהריון?

לקריאה נוספת והעמקה

מורין שלום! ראשית, אין התייחסות ספציפית לתקופת ההריון. שנית, בטופו יש תכולה משמעותית של פיטואסטרוגנים. במחקרים על בע"ח נמצא שיש לחומרים הללו השפעות מזיקות ומיטיבות אחד ועדיין הנושא לא ברור באופן מוחלט. מכאן ההמלצה הכי טובה היא לא להגזים. מדובר במזון בריא כל עוד לא מגזימים בשימוש. לדעתי אין חשש בשימוש של מנה אחת ביום של מוצרי סויה (1 מנה של טופו = פרוסה של 30 גר' או 2 כפות ממרח). חשוב לזכור שמבחינת ההריון, עודפי טופו או סויה בכלל הינם בעייתיים כי אין זה החלבון הכי איכותי וצריכה שלו בד"כ מחליפה מוצרי בשר ו/או חלב שהינם עדיפים. כמו כן, בסויה קיימת חומצה פיטית שקושרת אליה מינרלים כמו ברזל, סידן ואבץ ופוגעת בספיגתם. צריכה מוגברת של מוצרי סויה יכולה בהחלט לגרום למחסור במרכיבים תזונתיים אלו שחשובים להתפתחות העובר כמו גם לבריאותה של האם. מקווה שקיבלת תשובה לשאלותיך. בברכה, נועה

10/12/2005 | 12:08 | מאת: מורין

תודה רבה על תשובתך המפורטת. עזרת לי מאד.

מנהלי פורום תזונה קלינית