תוספת סידן?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, יש לי בן בגיל4.5 . הוא אלרגי לחלב , כך שבתור תינוק הוא אכל (לאחר סיום ההנקה ) רמדיה צמחית, לאחר מכן נתתי לו מעדני אלפרו - סויה עד שהיה "פיצוץ" עם הסויה , הפסקתי לגמרי לתת לו. יש לציין שמעבר לזה יש לו תזונה די עשירה , הוא אוכל הרבה פירות וירקות , חומוס על בסיס יומי, לחם , עוף , תפוחי אדמה , פתיתים, הממתקים שלו הם : מרציפן, חלבה, עוגיות , אנחנו גם נותנים לו על בסיס יומי שקדים טבעיים. היינו במרפאת אלרגיה לביקורת ושם נאמר לי שכיוון שאיננו אוכל מוצרי חלב אני צריכה להתייעץ עם דיאטנית מה להוסיף לו לתזונה? האם אין שום בדיקת דם בה אפשר לבדוק האם יש באמת חוסר בסידן? היינו מטופלים תקופה ברפואה סינית ושם נאמר לי שהסידן מהחלב כמעט שאיננו נספג בגוף ואילו שקדים על בסיס יומי וטחינה יכולים לעשות את העבודה? בבקשה הביעי דעתך לעניין. האם את ממליצה אל סוכריות גומי סידן. אני גם לא נותנת לו צבעי מאכל לכן יש לי קצת בעיה לתת סוכריות בכל יום. אשמח לחוות דעת תודה רבה .
תמר שלום! כפי שציינת קיבלת המלצה מצויינת לפנות לטיפול אצל דיאטנית. כל שאוכל לייעץ לך כאן, אינו משתווה לטיפול אישי שבנך זקוק לו, וכן מעקב. אשתדל לענות לחלק משאלותייך - מחסור בסידן לא ניתן לגלות בבדיקת דם. ניתן לבדוק צפיפות עצם ו/או גיל עצמות כדי להעריך את תהליך גדילת העצמות. מוצרי חלב חשובים לאוכלוסיה הבריאה וכן מספקים סידן שנספג באופן איכותי. זה לא רלוונטי לגביכם... סידן ממקור צמחי לא נספג בהכרח באותה יעילות. יש להעריך את כמות ואיכות הספיגה של הסידן שבנך צורך ובמידת הצורך להמליץ על תוספים. לדעתי "יומי סידן" (שוקולד לבן בלי צבע מאכל בכלל!) מתאים במקרה שלכם. ובנוגע לסויה - המלצות משרד הבריאות מדברות על הגבלה עד גיל 18 של 3 מנות בשבוע ולא יותר ממנה אחת ביום. לדעתי אין חשש לתת לבנך את הכמות הזו ובשיקול הדיאטנית המטפלת אפילו יותר. צריך לזכור שהמלצות אלו נקבעו לאוכלוסיה הבריאה. למי שסובלים מאלרגיות למזון אין לנו ברירה אלא להקל מעט, אחרת באמת מפספסים תזונתית במרכיבים אחרים ולא פחות חשובים. בברכה, נועה