ערכים תזונתיים ומזונות עשירים באבץ וב-B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/12/2005 | 12:49 | מאת: לילך

שלום רב, ברצוני לשאול מספר שאלות: 1. אילו מזונות עשירים באבץ ובויטמין B12? אודה לכן אם תוכלנה לפרט גם אילו כמויות או להפנותי לפירוט בנושא. האם ניתן לבדוק בבדיקת דם רגילה מחסור בחומרים אלה? 2. האם ביצים יכולות להוות תחליף לבשר באופן זמני (אני בהריון שבוע 12) מבחינת ערכים תזונתיים כמו: חלבון, ברזל וכו'? 3. כאשר מציינים על מיצים טבעיים ו/או מוצרי מזון נוספים את תכולת הויטמינים והמינרלים שבהם, עד כמה זה נתון מדוייק? הרי ידוע כי ויטמינים כגון ויטמין C וכו' מתנדפים ככל שעובר יותר זמן מאז שנחתך הירק/הפרי. לכן איך אפשר להעריך באמת כמה אחוז ויטמינים/מינרליים נשאר במוצר, נניח לאחר שבוע שעומד על המדף בחנות (למשל מיץ תפוזים סחוט טבעי מצונן ,ללא תוספות וחומרי שימור). בתודה רבה מראש, לילך

לילך שלום! 1. לבקשתך אני מצרפת קישור: http://www.ars.usda.gov/Services/docs.htm?docid=9673 בכל מרכיב תזונתי את יכולה לבקש רשימה של כל המזונות לפי תכולת אותו מרכיב בסדר יורד (עם פירוט גודל המנה). זה האתר המצויין והאמין ביותר לכך. שימי לב שחלק מהמזונות הינם אמריקאים מסחריים ואי אפשר להתייחס אליהם... 2. התשובה העקרונית היא כן (מבחינת חלבון). 3. החברות מחוייבות בחוק וכן הדיווח שלהם אמור להיות מדוייק. אנחנו יודעים לצערינו שלא תמיד זה כך.לגבי ויטמין C שהוא באמת רגיש, בד"כ מוסיפים ממנו באופן מלאכותי (נקרא חומצה אסקורבית). בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית