חלבון וחומצות אמינו
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם נכון שתהליך פירוק חלבון לחומצות אמינו בגוף גורם לו נזק מסוים , דבר שלא קורה בצריכה ישירה של חומצות אמינו
לקריאה נוספת והעמקה
דורון שלום! זה נכון שלתהליך פרוק החלבון לחומצות אמינו יש תוצרי לוואי אך לגוף מנגנונים לסילוק חומרי פסולת אלו. בשני מקרים אנו שמים לב לכך: במחלת כליה (שהיא האיבר האחראי על סילוק חומרי הפסולת), ובצריכה עודפת (מאוד...) של חלבון ללא כל פרופורציה לצרכי הגוף. לגבי צריכת חומצות אמינו בודדות, ידוע שספיגתן במעי אינה אופטימלית. חומצות אמינו נספגות הכי טוב כפפטידים קצרים(שרשראות) של 2 חומצות אמינו ויותר. הפפטידים נוצרים בתהליך העיכול הטבעי של חלבונים אותם אנו צורכים במזון. נועה