ערך תזונתי לירקות חתוכים ?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/03/2002 | 19:26 | מאת: יגאל

לפורום הנכבד אודה לתגובה מוסמכת לשאלתי האם ירקות חתוכים שהושארו במקרר מאבדים מערכם התזונתי ? ואם אכן כן, מהו סדר גודל הזמן . יגאל

יגאל שלום! ידוע כי חלק מהויטמינים רגישים מאוד לשינוי סביבתי ויכולים לעבור שינוי כימי כתוצאה מחשיפה לאור, אויר, חום. לעיתים שינוי זה מבטל את התועלת התזונתית שלהם. בשל כך, ככל שנחתוך ירקות גס יותר ונאכל אותם בסמוך לחיתוך, נקבל באופן יחסי יותר ויטמינים פעילים. אני חושבת שלא צריך להכנס להגזמות בנושא וממש לא נורא עם אוכלים סלט ששכב במקרר. עדיין יש בו ויטמינים (אם כי פחות), מינרלים, סיבים ואם הוא טעים...אז בתאבון! נועה

11/03/2002 | 19:52 | מאת: יגאל

לנועה , תודה עבור תשובתך הממצה, יגאל

מנהלי פורום תזונה קלינית