פחמימות המורכבות מרב כוהלים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/01/2006 | 18:46 | מאת: חיים

שלום, אני בחור בן 28 חולה בסוכרת נעורים מזה חצי שנה (ומזריק אינסולין 3 פעמים ביום). היות וספירת הפחמימות הפכה להיות לחלק בלתי נפרד מאורח חיי, ברצוני לשאול, מה בדיוק המשמעות של פחמימות המורכבות מרב כוהלים לעניין רמת הסוכר בדם? ובאופן יותר ספציפי, האם חטיף מיני חלווה שומשום ללא סוכר (25 גרם) בעל ערך תזונתי (ל-100 גרם) של 57 גר' פחמימות אשר מתוך זה רב כוהלים 55 גר' , מהווה מנת פחמימה רגילה (15 גר'), כלומר ללא רב כוהלים? תודה.

חיים שלום! סוכרים כוהליים עוברים מטבוליזם ארוך יותר מסוכר רגיל וחלקם לא נספגים כלל. לכן בספירת פחמימות נהוג לא להתייחס אליהם כלל ולא לחשבם. יחד עם זאת, אם אוכלים כמות גדולה מאוד ו/או יודעים שמופיעה עליה בסוכר בעקבות אכילתם, דרך החישוב היא שכל 2 גר' סוכר כוהלי = 1 גר' סוכר רגיל (פחמימה), כלומר הם שווים למחצית. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית