חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/02/2006 | 09:43 | מאת: א

שלום מי שזקוק לתוסף סידן, תמיד ממליצים לו לא ליטול את התוסף בסמוך למזון עשיר בסידן, מכיוון שהגוף אינו מסוגל בין כה וכה לספוג בבת אחת הרבה סידן. לכן חשוב לפזר כמה שאפשר את נטילת סידן אם בתוסף ואם במזון עצמו על פני היום כולו. אם כך, שאלתי - ניתן לקנות חלב מועשר בסידן. האם זה גימיק שאינו נחוץ בכלל? (ומעלה את מחיר החלב), האם זה יעיל ? הרי ההמלצה היא לא לצרוך תוסף בצמוד לסידן במזון? או, לפי מה שנראה לי, שזה מיותר בכלל ? תודה

21/02/2006 | 18:26 | מאת: דנה ויינר

שלום, בחלב שאנו שותים היום ללא תוספת סידן, יש מעט סידן ומעט ויטמין D שכן מורידים את אחוז השומן באופן משמעותי. כמות הסידן שאנו מקבלים בתפריט היומי לרוב אינו מספיק ועל כן מעשירים מזונות בסידן ולעיתים גם בויטמין D שעוזר בספיגתו. מזון זה מוגדר כמזון פונקציונלי, כפי שבארה"ב מוסיפים חומצה פולית לקמח בשל מחקרים שהראו חסר בתזונה האמריקאית, כך נמצא כאוכלוסיית ישראל אינה צורכת מספיק סידן, ולכן הוסיפו. כפי שאמרת וצדקת, ככל שיש יותר סידן, ישנו גבול לכמה סידן יכול להספג, אך אם אם צורכים יותר סידן, סה"כ ייספג יותר, והעודף יצא בצואה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית