אכילת לחם וקמח בכלל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני אוכלת הרבה מאוד לחם וקמח בכלל.ללא מוצרים הללו איני מרגישה תחושת סובע. המשקל שלי בסדר (61 ק"ג, גובה - 170) ואני יחסית רזה, אבל זה מעיק עלי נפשית - אני מפחדת שבסוף אני אשמין. וגם אני אוכלת הרבה פעמים ביום, חוץ מארוכות הקבועות - אני כל הזמן רעבה. יש דרך "ללמד" את הגוף לחוש סבע מדברים אחרים ולא מקמח בלבד? תודה מראש
רבקה שלום! מרתק בעיני איך החברה שלנו גורמת לאנשים בריאים כמוך לדאגות מיותרות. משקלך מצויין לגובהך, את לא מציינת אם הוא קבוע. אם כן - הרי שאופן האכילה שלך (הרבה פעמים ביום) עובד בשבילך נהדר. אפשר לציין כאן שההמלצה היא לאכול 5-6 ארוחות ביום - עיקריות וביניים קטנות יותר. ללחם ופחמימות בכלל יש את התכונה של השריית תחושת שובע (דרך עלייה בסרוטונין במוח). זהו מנגנון נורמלי וטבעי בגוף. מאוד קשה וגם לא בריא לנסות להפר מנגנונים כגון זה. ושוב אני מרשה לעצמי לתהות - למה את רוצה לשנות את כל מה שמבטא בריאות ויציבות אצלך? אני יכולה להניח שהבאאז התקשורתי בענייני משקל ודיאטות מעסיק אותך. הניחי לו, זה לא רלונטי לך. אצלך הכל עובד היטב וחבל להתערב ולקלקל. בברכה, נועה
אני מודה לך מכל הלב, זה פשוט מדהים מה שכתבת. כנראה, באמת, כל זה בהשפעת החברה. :)