שוקולד מריר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/03/2006 | 23:05 | מאת: ליבנת

שמעתי ששוקולד מריר דווקא טוב ללב, ולעורקים ולזרם הדם, כמובן רק עם הוא משובח והאחוזי הקקאו או מ 75% ומעלה? אז ראיתי בסופר שוקולד מריר שיש בו 85% מוצקי קקאו, וזה גם עם סוכר חום במקום סוכר לבן, את יודעת על מה אני מדברת? יש לי שתי שאלות. 1. כמה בערך צריכה להיות הקלוריות בקובית שוקולד עם מוצקי קקאו גבוה, לאומת מוצקי קקאו נמוך. 2. העם יש בישראל שוקולד מריר עם מוצרי קקאו יותר גבוהים מ 85%?

ליבנת שלום! בד"כ כמות הקלוריות בשוקולד מכל סוג שהוא היא דומה, בין 480-530 ל - 100 גר' מוצר. ההבדל הוא זניח בין הסוגים השונים. הכמות לקוביה כמובן תלויה בגודל הקוביה אבל זה די קל לחישוב - רוב הטבלאות הן 100 גר' ולכן פשוט מחלקים את כמות הקלוריות ל - 100 גר' למס' הקוביות בטבלה. את השאלה השניה שלך הייתי מפנה לשוקולטיירים או חניות שמתמחות בשוקולד. לי אין תשובה לכך. להזכירך, אפקט חיובי נצפה במחקרים כאשר צורכו כמות יומית מתונה - 30-35 גר', וגם אז החוקרים מציינים שייתכן והאפקט החיובי קשור בגורמים נוספים באורח החיים. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית