קינואה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/03/2006 | 17:22 | מאת: מיכל

בני בן שנה וחודש. רציתי להכין לו לאכול קינואה ועל האריזה יש המלצה לאכול מגיל שנתיים. מה דעתך? האם אפשר לתת? כמו שהבנתי הקינואה מאוד בריאה. תודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
15/03/2006 | 19:38 | מאת: מיכל

למה רק לי לא עונים???

15/03/2006 | 19:38 | מאת: מיכל

למה רק לי לא עונים???

15/03/2006 | 20:26 | מאת: דנה ויינר

שלום מיכל, אני מחכה לתשובתה של נועה, הואיל והיא מתמחה בתזונת ילדים. בברכה, דנה

מיכל שלום! סליחה על העיכוב בתשובה לשאלתך... קינואה הוא סוג של מזון זרעוני פחמימתי שאינו ממשפחת הדגנים. מקורו בדרום אמריקה. יתרונו התזונתי הגדול הוא בכך שאינו מכיל גלוטן ולכן מתאים לחולי צליאק. גלוטן הינו חלבון המצוי בדגנים וההמלצה היא לא לתת אותו לתינוקות צעירים מגיל חצי שנה. מהאספקט הזה אני מתייחסת לקינואה בחיוב ולאו דווקא בשלילה כאשר מדובר בתינוקות ופעוטים. החל מגיל שנה, מערכת העיכול של התינוק מסוגלת להתמודד עם כל המזונות המיועדים למבוגרים. ההסתייגות היחידה היא בנוגע ליכולת הלעיסה ויש להקפיד על מרקם מתאים ומניעת חנק. מכל הסיבות הללו איני מוצאת שום סיבה לשלול את מתן הקינואה לבנך. לעיתים, בהעדר ידע ומתוך יתר זהירות (ואולי גם אי לקיחת אחריות משפטית?), יופיעו אזהרות מסוג זה על גבי האריזה. לדעתי את יכולה להתעלם מכך. בברכה, נועה

16/03/2006 | 20:18 | מאת: מיכל

מנהלי פורום תזונה קלינית