קקאו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/03/2006 | 09:03 | מאת: אלעד

במשקה שוקו סויה, המבוסס על קקאו (עליו נכתב שהוא עשיר בתכולת פנול המגונן מפני מחלות לב, כלי דם וסרטן), רשומה כמות של 150 מ"ג סידן ב-100 ג'. מאידך, קראתי שקקאו מפריע לספיגת סידן. אני שואל: האם קיימת בעיית ספיגת סידן בשתיית המשקה הטעים הנ"ל (או משקה סויה חלבי)? והאם, באמת, זה מזון בריא? והאם שוקולד, המבוסס על קקאו, אף הוא בסה"כ דבר בריא, כפי שנכתב עליו?

לקריאה נוספת והעמקה

אלעד שלום! יותר משהקקאו מפריע לספיגת הסידן, במשקה סויה הבעיה העיקרית הוא חומצה פיטית שמקורה בסויה עצמה והיא פוגעת באופן ניכר בספיגת הסידן. תכונות בריאות בשוקולד מיוחסות לקקאו (צמח) המכיל מרכיבים צמחיים שהם אנטיאוקסידנטים. לא לחלב שיש בשוקולד חלב... בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית