הריון ורגישות למוצרי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/05/2006 | 19:56 | מאת: נטע

מאז שגילו את בעיית הלקטוז שלי (לפני 6 שנים) איני אוכלת שום מוצרי חלב. לעיתים רחוקות גבינות קשות כמו "טום" , "ברי" וכו' . איתן אין לי בעיה. אני בהריון כעת. חודש רביעי. מאז תחילת ההריון נוטלת מולטי ויטמין "פרנטאל", אשר לפי מה שמפורט עליו מכיל סידן -300. האם כמות זו מספיקה לי בהריון? תזונתי מאוזנת (לדעתי): הרבה פחמימות (לחם/פסטה/אורז) והרבה ירקות חיים ומבושלים. 2-3 פירות ביום פעמיים/שלוש בשבוע ביצה פעמיים/שלוש בשבוע בשר כמעט כל יום כמה כפות טונה פרוסת גבינת סויה (דמוי גבינה צהובה,) אחת ליום טחינה וחומוס ועוד. 1. האם מומלץ שאקח תוסף של סידן? 2. האם יש מוצרי חלב שאני יכולה לנסות להחזיר לתפריט , אשר אין בהם בעיית לקטוז? 3. בנושא אחר - מאז ההריון שתיה עושה לי בחילה (אלא אם כן היא מאוד ממותקת). אני שותה 5-8 כוסות ביום. האם זה מספיק? אני די קטנה (גובה 1.50, משקל 50 ק"ג בחודש רביעי) - האם יש קשר בין משקלי לכמות השתיה הדרושה לי?

לקריאה נוספת והעמקה

נטע שלום! סידן חשוב מאוד בתקופת ההריון וטוב שאת מתמקדת בנושא זה. אישה בהריון צריכה לצרוך 1000 מ"ג סידן ביום. אם נוריד את התוסף שאת לוקחת זה מתרגם לכ - 3 מנות חלב ביום. 1 מנה = 1 כוס חלב, 1 גביע מעדן/יוגורט, 2-3 כפות גבינה רכה, 1 פרוסה גבינה קשה. התזונה היומית שלך אינה מכילה מקורות טובים לסידן. רגישות ללקטוז היא בעיה שניתן להתמודד איתה: ראשית יש חלב נטול לקטוז שניתן להשיג בכל הסופרמרקטים וכדאי להוסיף אותו לתפריט. כמו כן, חשוב לדעת שהלקטוז נמצא בחלק המימי של החלב. כמותו הולכת ופוחתת ככל שמוצר החלב פחות נוזלי. כך שבגבינות קשות מכל הסוגים, כמות הלקטוז היא מזערית וזניחה מבחינת תגובת הגוף. אפשרות נוספת שעומדת בידך היא להשתמש באבקת לקטאזין (המכילה את האנזים לקטאז), לערבב אותה עם מעדנים וגבינות רכות, ובכך פירוק הלקטוז מתרחש טרם האכילה ואין אי נוחות בעיכול לאחר מכן. במידה ושימוש במזון עדיין יגרום לך לאי נוחות, אז כמובן שהמלצתי היא ליטול תוסף. אגב, לשם בריאותך הכללית, המלצות אלו תקפות גם לאחר ההריון. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית