דגים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
יש לי 2 שאלות לגבי הדגים הבאים - סרדינים, טונה (משומרים), ברבוניה, דגים ממולאים (קרפיון?), שפמנונים, דגים אחרים שלא נולדו בים הצפוני : 1. האם יש בהם חומצות שומן מסוג אומגה 3 (ובכמות משמעותית)? 2. מה ערכם התזונתי ותרומתם לבריאות? תודה.
שלום אליהו, כל הדגים שציינת מכילים אומגה 3 בכמויות משתנות וכמובן פחותות בהרבה מדגי ים צפוניים. לכל הדגים שציינת, אין יתרונות מיוחדים פרט לתרומה של חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה ולסרדינים בעלי תכולת סידן גבוהה. בברכה, דנה
אם בעינייני לב עסקינן , חשוב לציין את רמת הנתרן הגבוהה יחסית בדגים המשומרים . יש עדיפות לצרוך דגי מעמקים אפויים בתנור או לצרוך משלים תזונתי של שמן דגים
אומגה 3 מומלץ לצרוך בכל שלבי החיים . אולם במצבים בריאותיים שונים נדרשת כמות מוגברת לדוגמא : מחלות אוטואימוניות היפר ליפידמיות מחלות לב דכאון קליני מחלות מעי דלקתיות מחלות עור שונות