דגים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/06/2006 | 21:03 | מאת: אליהו

יש לי 2 שאלות לגבי הדגים הבאים - סרדינים, טונה (משומרים), ברבוניה, דגים ממולאים (קרפיון?), שפמנונים, דגים אחרים שלא נולדו בים הצפוני : 1. האם יש בהם חומצות שומן מסוג אומגה 3 (ובכמות משמעותית)? 2. מה ערכם התזונתי ותרומתם לבריאות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
26/06/2006 | 21:10 | מאת: דנה ויינר

שלום אליהו, כל הדגים שציינת מכילים אומגה 3 בכמויות משתנות וכמובן פחותות בהרבה מדגי ים צפוניים. לכל הדגים שציינת, אין יתרונות מיוחדים פרט לתרומה של חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה ולסרדינים בעלי תכולת סידן גבוהה. בברכה, דנה

27/06/2006 | 22:00 | מאת: ירון

אם בעינייני לב עסקינן , חשוב לציין את רמת הנתרן הגבוהה יחסית בדגים המשומרים . יש עדיפות לצרוך דגי מעמקים אפויים בתנור או לצרוך משלים תזונתי של שמן דגים

29/06/2006 | 13:26 | מאת: ירון

אומגה 3 מומלץ לצרוך בכל שלבי החיים . אולם במצבים בריאותיים שונים נדרשת כמות מוגברת לדוגמא : מחלות אוטואימוניות היפר ליפידמיות מחלות לב דכאון קליני מחלות מעי דלקתיות מחלות עור שונות

מנהלי פורום תזונה קלינית