סרדינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/03/2002 | 09:54 | מאת: רון

שלום רב, סרדינים מכילים אומגה 3, מצד שני הדרך היחידה להשיגם היא כשהם משומרים בקופסת שימורים. האם מומלץ לאכול אותם למרות זאת?

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2002 | 10:58 | מאת: גיל

האם ישנם יתרונות תזונתיים בטונה משומרת? היום בידיעות קראתי שבטונה יש חומצות שומן מסוג אומגה שלוש, אבל בפירוט הערכים התזונתיים לטונה משומרת במים- יש פחות מ1% שומן. האם בטונה משומרת יש B12? או ברזל? או מינרלים וויטמינים אחרים? ועוד שאלה- איך אפשר לדעת פחות או יותר ערך ממוצע לקציצת גפילטע פיש בינונית?

גיל שלום! קשה יהיה להתייחס לתכולת השומן בטונה המשומרת כי זו המשומרת בשמן - משומרת בשמן צמחי. לפחות השומן הקיים בזו המשומרת במים - הוא של הדג. עדיין ששני הסוגים המשומרים מכילים אומגה 3 אך יש חוסר וודאות לגבי הכמויות. יתרונות תזונתיים אחרים? וודאי שקיימים - ברזל, אבץ, B12 ועוד ויטמינים ומינרלים. נועה

רון שלום! שאלתך היא עקרונית וכך גם תשובתי - באופן עקרוני לי אין שום התנגדות למזון משומר, כל עוד הקופסא ללא עיוותים או דפיקות והיא בתוקף. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית