סרדינים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, סרדינים מכילים אומגה 3, מצד שני הדרך היחידה להשיגם היא כשהם משומרים בקופסת שימורים. האם מומלץ לאכול אותם למרות זאת?
האם ישנם יתרונות תזונתיים בטונה משומרת? היום בידיעות קראתי שבטונה יש חומצות שומן מסוג אומגה שלוש, אבל בפירוט הערכים התזונתיים לטונה משומרת במים- יש פחות מ1% שומן. האם בטונה משומרת יש B12? או ברזל? או מינרלים וויטמינים אחרים? ועוד שאלה- איך אפשר לדעת פחות או יותר ערך ממוצע לקציצת גפילטע פיש בינונית?
גיל שלום! קשה יהיה להתייחס לתכולת השומן בטונה המשומרת כי זו המשומרת בשמן - משומרת בשמן צמחי. לפחות השומן הקיים בזו המשומרת במים - הוא של הדג. עדיין ששני הסוגים המשומרים מכילים אומגה 3 אך יש חוסר וודאות לגבי הכמויות. יתרונות תזונתיים אחרים? וודאי שקיימים - ברזל, אבץ, B12 ועוד ויטמינים ומינרלים. נועה
רון שלום! שאלתך היא עקרונית וכך גם תשובתי - באופן עקרוני לי אין שום התנגדות למזון משומר, כל עוד הקופסא ללא עיוותים או דפיקות והיא בתוקף. נועה