קפה אחרי האוכל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אחרי כול ארוחה אני מקנחת בכוס קפה (נס, או שחור עם חלב וסוכר) שאלתי האם זה מפריע לספיגת ויטמינים מהמזון? ובכלל האם זה מומלץ? אודה מאוד לתשובתך
שלום ליז, הקפאין וחומרים נוספים בקפה עלולים להפריע לספיגה של ברזל וסידן בעיקר, באשר לשאר הויטמינים והמינרלים אין בעיה משמעותית. לקפאין בשנים האחרונות נמצאו תכונות טובות בהורדת הסיכויים למחלות כבד, אלצהיימר ופרקינסון בכמות של כ- 3 כוסות ביום, מצד שני ישנם מחקרים המראים כי צריכת קפאין בבוקר מעלה סיכוי להתקפי לב באוכלוסיות מסויימות. הרעיון הוא לצרוך במתינות, עד 3 כוסות ביום, ובכך אין כל נזק ידוע, פרט לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם. בברכה, דנה
מה יכולים לעשות אנשים עם יל"ד המעוניינים להגן על עצמם מפני פרקינסון, אלצהיימר ומחלות כבד, לאור המלצתך להם להימנע משתיית קפה העשויה להגן על אנשים אחרים, כדברייך, מפני המחלות הנ"ל?