תזונת ילדים בגילאי 3-4

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/08/2006 | 09:39 | מאת: שמעון

שלום רב, אודה מאוד אם תוכלנה לענות לי על השאלות הבאות: מה הם צרכי גוף הילד המיוחדים בגילאי 3-4? מה צריך לייחד את התזונה שלו ביחס לתזונת שאר המשפחה הבוגרת? מהו המספר האופטימלי של ארוחות שכדאי שילדים בגילאים אלו יצרכו? האם 3 ארוחות עיקריות ושתי ביניים מספיקות?מה הן השעות המומלצות? האם כדאי להימנע מהמזונות הבאים מחשש לחנק- ענבים, אגוזים, שקדים, גרעיני חמניות וצנוברים? רוב תודות, שמעון

לקריאה נוספת והעמקה

שמעון שלום! דגשים תזונתיים בגילאים אלה מתייחסים לחלבון איכותי (מוצרי בשר, מוצרי חלב, ביצים) כמקור לבניית השרירים, סידן ממקור הנספג הייטב (מוצרי חלב) לבניית העצמות וכמובן ברזל (גם כן ממקור הנספג הייטב - מוצרי בשר). הכמויות אינן גדולות ביחס למבוגר, אך משמעותיות בהתאם למשקל הגוף. בנוסף ויטמינים ומינרלים לגדילה והתפתחות תקינים. מכאן שההמלצה היא לארוחות מגוונות המכילות את כל אבות המזון. בהחלט 5-6 ארוחות ביום הן כמות מספקת. השעות צריכות להיות בהתאם לסדר היום. לגבי מזונות העלולים לגרום לחנק - הנחיות משרד הבריאות הן להמנע מהם עד גיל 5. מצורף קישור: http://www.health.gov.il/pages/default.asp?pageid=567&parentid=550&catid=85&maincat=16 בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית