אומגה 3 במהלך היריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/08/2006 | 21:09 | מאת: ארז

לד"ר שלום רב, אני בסביבות שבוע 22 להריון. אני נוטלת ויטמינים של פרנטל, פרוגרד פוליק (ברזל+חומצה פולית) ומדי מס' ימים גם B12 של סולגר. אני מעוניינת להתחיל ליטול גם כמוסות תרי אומגה. כתוב כי נשים בהריון צריכות להתייעץ עם הרופא לפני נטילתם. הכמוסות מכילות את המרכיבים הבאים: שמן דגים- 800 מ"ג לכמוסה מתוכן אומגה 3 85% - 680 מ"ג לכמוסה EPA 20% 160 מ"ג לכמוסה DHA 50% 400 מ"ג לכמוסה אומגה 9 (18:1) חומצה אולאית 200 מ"ג לכמוסה חומצה לינולאית 1 מ"ג לכמוסה ויטמין E 3.3 מ"ג לכמוסה ג'לטין 274 מ"ג גליצרין 126 מ"ג. האם אין עודף ויטמינים או מרכיב אחר, בהתחשב בשאר הויטמינים וכדורים שאני נוטלת? האם הרכיבים מותרים ומומלצים להתפתחות העובר? במידה וכן, מתי וכיצד עלי ליטול את הכמוסות? בתודה גדולה לירון.

לקריאה נוספת והעמקה
25/08/2006 | 09:32 | מאת: ירון

חומצות שומן אלו משפיעות באופן חיובי על התפתחות מוחו של העובר והתינוק היונק . 2 כמוסות ליום הן מינון תחזוקתי . על כל תוסף מזון כתוב שיש להוועץ ברופא - מטעמים מדיקולגלים .

25/08/2006 | 12:21 | מאת: דנה ויינר

שלום לירון, במאמר שהתפרסם לפני כחודשיים באחד מהמגזינים המובילים בתחום התזונה, נערכה סקירה של כל המחקרים שנעשו בנושא אומגה 3 והריון והשפעותיו על האם ובעיקר על העובר. נחקרן נושאים רבים ביניהם התפתחות עצבית ומוחית של העובר, ראיה, משך הריון, רעלת הריון משקל העובר ועוד. רוב המחקרים שנעשו בנושא לא היו מחקרים התערבותיים אלא מחקרים הסתכלותיים ולכן כוחם מבחינה מחקרית חלש. כמו בכל נושא בתחום המדע חלק מהמחקרים הראו תועלת אך הרוב לא, ועל כן אין המלצה של שום ארון, לא ארגוני התזונה ולא ארגוני הגניקולוגיים העולמיים להוסיף אומגה 3 לדיאטה של אישה בהריון. לכאורה, לא נמצאו במחקרים הללו בעיות בנטילת 3 בזמן הריון, לא לאם ולא לעובר, כך שעד כה, לא נראה כי נטילת תוספת זו מהווה סיכון כלשהו. הרכב הכמוסות נראה סביר ודומה למרבית הכמוסות בשוק. באשר למינון, התייעצי עם הגניקולוג. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית