גבינה ושמנת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/08/2006 | 21:24 | מאת: אליהו

בחוברת הסברה של אחת מקופות החולים בנושא יל"ד, הומלץ להימנע מאכילת גבינה צהובה ושמנת (גם חמוצה). האם המלצה כזאת תקפה, מבחינה דיאטנית, באופן גורף ומוחלט? האם אכילת גבינה צהובה 7% או 9% שומן ושמנת חמוצה 7.5% שומן אכן מזיקות למי של"ד שלו מאוזן ע"י תרופה (+פעילות גופנית), ובמיוחד אם משקלו תקין (או קצת רזה)? והאם אכילה מתונה של המאכלים הנ"ל איננה רצויה גם למי שיש לו, למשל, אוסטיאופניה וזקוק לכמות משמעותית של סידן במזונו?

לקריאה נוספת והעמקה
24/08/2006 | 14:23 | מאת: דנה ויינר

שלום אליהו, אחת הגישות לטיפול ביתר לחץ דם הינה המנעות ממלח בדיאטה וכן המנעות משומן רווי וכוסטרול. 2 המוצרים שציינת, גבינה צהובה עשירה במלח ושומן ואילו שמנת עשירה בעיקר בשומן. נכון שהיום ניתן לצרוך מוצרים אלו באחוזים נמוכים יותר, אך כפי שציינתי כל מקרה לגופו. מרבית האוכלוסיה הסובלת מלחץ דם סובלת גם מעודף משקל ומנטיה לשומנים גבוהים בדם, ומכאן ההמלצה. במקרה שלך, יש לשקול כל מזון לגופו. כמו כן, גבינה צהובה הינה מקור טוב לסידן, אך שמנת ממש לא. המלצה שלי, גבינת ריקוטה ללא תוספת מלח מהווה מקור מצויין לסידן והיא רק 5% שומן. המלצתי, פנה לדיאטנית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה

25/08/2006 | 09:34 | מאת: אליהו

שלום דנה, ראשית, כבר נועצתי בדיאטנית בטרם כתבתי אלייך את שאלותיי. לצערי, אין אפשרות מעשית לגשת לעיתים קרובות לייעוץ דיאטני פרטני כל אימת שמתעוררת שאלה חדשה - דבר שקורה לעיתים קרובות. שנית, לאור דברייך ששמנת (עם 94מ"ג סידן ב-100ג') איננה מקור טוב לסידן, האם חלב או קפיר (כ"א עם 100מ"ג סידן) הם כן מקורות טובים לסידן? והאם משקה סויה, ממרח סויה, מעדן סויה ושוקו סויה (כ"א עם 150מ"ג סידן) הם כן מקורות טובים לסידן? שלישית, מבחינת ספיגת הסידן, האם הסידן שבחלב (עם 1% שומן) נספג טוב יותר מהסידן שבשמנת חמוצה? האם ספיגת הסידן איננה טובה יותר ככל שאחוז השומן במאכל גבוה יותר?

מנהלי פורום תזונה קלינית