דבש וכו'

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/08/2006 | 18:04 | מאת: אליעזר

האם דבש, מזון מלכות ומולסה תורמים לבריאות? אם כן, האם בכל גיל? האם יתרונותיהם גדולים מחסרונותיהם? מתיי יש להימנע או להיזהר מהם? האם פחמימותיהם דומים לסוכר (קלוריות ריקות)?

לקריאה נוספת והעמקה
29/08/2006 | 18:38 | מאת: דנה ויינר

שלום אליהו, מולסה ודבש ודבש מלכות מכילים את אותה פחמימה כמו סוכר רגיל, כך שמבחינה קלורית מדובר באותה תרומה קלורית. מבחינה בריאותית דבש ומולסה עוברים פחו תהליכי עיבוד מוסכר לבן וחום, ולכן מעט יותר בריאים. דבש מלכות נחשב בריא יותר בשל תכולת אנטיאוקסידנטים ( נוגדי חמצון ) גבוהה. אין המלצה לפי גיל, פרט לכך שלא מומלץ לתת תילדים מתחת לגיל שנה ולא מומלץ לסוכרתיים. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית