מלח בכמות מופרזת בחומוס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/08/2006 | 18:16 | מאת: איקו

שלום 15%,בממוצע סובלים מלחץ דם גבוה ועם הגיל זה עולה עד ל 80% מעל גיל 80 שנה (אני מצטט רופא בהרצאה ) . למלח, בכמות מעל כ 0.5--1 גרם ליום ,יש השפעה שלילית על לחץ הדם. אבל בחומוס תעשייתי נמצאו כ 600 מג ---1200 מג ל 100 גרם חומוס. וזו פגיעה בבריאות האוכלים !!! איך להשפיע על צבר-אחלה- מיקי ואחרים לייצר חומוס עם פחות מלח או חומוס מיוחד דל מלח ??? אתם-הדיאטנים-לכם המילה וההשפעה שאין -לנו-הקונים. הישמעו לכם ? מה דעתכם ? תודה איקו

29/08/2006 | 18:43 | מאת: דנה ויינר

שלום איקו, אכן חומוס הינו מוצר עתיר נתרן ולכן אינו מומלץ לחולים הסובלים מיתר לחץ דם. אך ישנו פריט מידע חשוב, רק 50% מהאנשים הסובלים מיתר לחץ דם מושפעים מצריכת מלח, ולכן לא כולם ירוויחו מהפחתת המלח. יש לזכור כי למלח יש תכונות חשובות כתורם לטעם וכחומר משמר טבעי. ייצור חומוס דל מלח הינו אתגר הן מבחינת טעם והן מבחינת אורך חיים המדף של המוצר. המלצתי לאוהבי החומוס שמעדיפים לצרוך פחות נתרן בדיאטה, היא להכין את החומוס לבד, בבית, וכך לשלוט בכמות המלח בנכנס למוצר. מעבר לכך, הרעיון שלך אינו רע, ואני מניחה ששוקדים על מוצר כזה בימים אלו, אך מרגע פיתוח רעיוני ועד יישום יכולות לעבור שנים רבות. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית