חלבונים איכותיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/08/2006 | 12:24 | מאת: מיקי

מומחים אומרים כי צריכת החלבונים מקטניות, היא איכותית כשהיא בשילוב עם פחמימות. האם אני יכול להסיק שחלק מהפחמימות הופכים לחלבונים ? כלומר, אם צרכתי ביחד 90 גרם פחמימות + 10 גרם חלבונים מקטניות האם למשל זה יהפך ל 70 גרם פחמימות + 30 גרם חלבונים איכותיים ? (מסה לא אמורה להשתנות) שאלה נוספת (שאלת המשך) : האם ניתן להשמין מחלבונים ? האם בצריכת חלבונים גבוהה תתפתח לי כרס למשל ? או שההשמנה באה רק משומנים ופחמימות... תודה רבה

31/08/2006 | 19:13 | מאת: דנה ויינר

שלום מיקי, פחמימות לא הופכות לחלבונים. הכוונה ששילוב של קטניות עם דגנים נותן ביחד את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף, ללא קשר לפחמימות.אם ב- קטניות יש 20 גר' חלבון ובאורז יש 6 גר' חלבון יחד אכלת 26 גר' חלבון שבחלקו חלבון איכותי. לחלבון יש ערך קלורי, ואם אוכלים הרבה חלבון מקבלים יותר קלוריות ולכן ניתן להשמין באופן תאורטי גם מעודף חלבונים, לא כל שכן מדובר על עומס כבדי וכלייתי. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית