גבינה צהובה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
קראתי מאמר של דיאטנית נחשבת לפיו מומלץ לאכול גבינה צהובה לפני ואחרי פעילות גופנית. מאידך ידוע לי שמומלץ לבעלי יל"ד להימנע מאכילת גבינה צהובה. אם ה-יל"ד שלי מאוזן ע"י תרופה (ובנוסף, בעזרת פעילות גופנית קבועה), האם מומלץ בנסיבות אלה, עקרונית, שכן אוכל או שלא אוכל גבינה צהובה?
שלום אלי, גבינה צהובה הינה מקור מצויין לחלבון קלוריות וסידן אך גם מקור מצויין למלח. אני מניחה שזוהי הסיבה שהיא המליצה עליה. ישנן גבינות שעשירות בסידן ובחלבון באופן זהה, לדוגמה גבינת ריקוטה או גבינת סקי כ- 2-3 כפות הן שוות ערך. בנוסף, אפשר לחשב את כמות הנתרן היומית ולהוריד ממנה את הגבינה הצהובה ובכך לא לחרוג מן הכמות המומלצת. בכל מקרה, יש להוועץ עם דיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי. בברכה, דנה
הסיבה שבגללה המליצה הדיאטנית (דיאטנית ראשית במרכז לרפואת ספורט ולמחקר במכון ידוע) היא דווקא הנתרן, ולאו דווקא הסידן. לדבריה "לפני הפעילות ואחריה מומלץ להקפיד לאכול מזון עשיר בנתרן... בדקו היטב את כמות הנתרן שמופיעה בסימון התזונתי, בחרו מזונות שמכילים כ-450 מ"ג ל-100 ג', כמו גבינה מלוחה וצהובה...". לפיכך, ריקוטה או גבינת סקי הן אומנם מקור טוב לסידן, אך לא לנתרן, ועל כן שאלתי דווקא לגבי גבינה צהובה, העונה הן לקריטריון של סידן והן של נתרן. מה דעתך, בהקשר לשאלתי המקורית?